Дискриминация на работното място


Категория на документа: ПсихологияГоворейки за равноправие и дискриминация, съм длъжна да спомена и сексуалния тормоз, който понякога може да бъде пагубен за женската психика.
> Проектозаконът за равните възможности на жените и мъжете забранява сексуалния тормоз на работното място от страна на работодател, работник или служител. Работодател, получил оплакване от работник или служител, който се смята за подложен на сексуален тормоз от друг работник или служител, е длъжен да извърши проверка и да предприеме мерки за предотвратяване на упражняването му.
> Работодателят няма право да поставя в по-неблагоприятно положение работник или служител за това, че се е противопоставил на или се е оплакал от сексуален тормоз, или да предприема дисциплинарни мерки срещу него. Работодателят трябва да има същото отношение и към работник или служител, който свидетелства за упражнен сексуален тормоз.
Жената, бивайки малтретирана, променя своето държание, при което се нарушава работния процес, нарушава се основата, върху която е стояло разбирането за равноправие. Много от жените се страхуват от това да не бъдат уволнени или още по- зле : да не бъдат подложени на още по-голям натиск, ако признаят, че са обект на сексуални нападки, защото мъжът е по- силен, а жената традиционно е разбирана като слаба и немощна да се защити. Но точно това не трябва да й позволява да се предава в ръцете на " звяра". Тя трябва да се изправи и да покаже, че не е слаба и че може смело да се изправи на "битка" срещу несправедливостта, да разкрие, че жената не само търпи, но има и борбен дух, който я прави не по-малко силна от мъжа.

5. Използвана литература

www.Standart.com
www.Google.com
www.news.bg
www.wikipedia.bg

Конституция на Република България

??

??

??

??

1

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Дискриминация на работното място 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.