Медитацията в съвременния живот


Категория на документа: Психология


Социалния работник трябва да медитира, независимо с кой от изброените начини за медитация. Той трябва да е в добро състояние за да помогне за разрешаването на даден казус, да е концентриран върху случващото се. Добре би било да се създаде курс за групова работа, където самия сеанс ще бъде разделен на две части. Първо, групата с водещият социален работник ще медитират. По този начин самите хора ще се освободят от натрупаното напрежение -от проблемите си. Ще могат да разграничат чувствата си, ще разгърнат мислите си в други насоки, ще осъзнаят много неща, където преди това не са ги осъзнавали. Втората част от сеанса ще се състои в това социалния работник да използва всички умения, които притежава за да повлияе на групата сами да видят правилния път за всеки един от тях.
Медитацията позволява на социалния работник да работи по-лесно с клиента. Когато човек е спокоен работата с него е качествена, по-бързо става взаимодействието, което е от значителна важност в социалната работа. Прилагането на всички методи, начини и умения работят по-добре, когато самият клиент осъзнава проблема си и е готов да направи всичко необходимо за да го разреши.
Социалната работа трябва да се развива като наука и да изучава различни методи, и начини, които биха допринесли за по-добро качество на обслужване на клиентите, които имат нужда от помощ. В днешно време много от хората са в затруднено положение и не могат сами да се справят с предизвикателствата, които им "сервира" живота. Затова социалните работници трябва да са подготвени да посрещнат прииждащите хора.

Сподели линка с приятел:

Яндекс.Метрика
Медитацията в съвременния живот 9 out of 10 based on 2 ratings. 2 user reviews.